top of page

PSYCHOLOGIE

Het beroep van psychologe heb ik gekozen omdat ik graag werk met mensen en genoegen beleef aan het zien hoe mensen groeien en hun mogelijkheden ontwikkelen. In 2008 ben ik afgestudeerd als licentiaat in de klinische psychologie aan de UGent en ondertussen ben ik  bezig met een bijkomende therapie opleiding in de integratieve-experiëntiële psychotherapie.

 

Om kinderen en jongeren te helpen volgde ik een opleiding in de experiëntiele en ontwikkelingsgerichte psychotherapie en tal van kortdurende opleidingen. In mijn therapie worden concepten geïntegreerd uit diverse theoretische modellen onder andere de cognitieve gedragstherapie, het systeemdenken, de psychodynamische ontwikkelingstheorieën, ACT,  geweldloze communicatie, focussing, EMDR en relaxatietechnieken.

Mijn overtuiging is dat een klacht nooit zonder betekenis is. Het verwerken van levensgebeurtenissen vormt mensen. Als mama van twee en met mijn ervaring als vrouw in een nieuw samengesteld gezin besef ik des te meer hoe belangrijk zelfzorg is. Door mijn manier van werken krijgt de cliënt ruimte om bij zichzelf te zoeken naar de diepere redenen van het gedrag dat voor hemzelf problematisch is. Als wij er samen in slagen dieper door te dringen tot die betekenis dan kan er zich iets nieuws openen voor jou waardoor je zelf uiteindelijk in staat bent te veranderen en te groeien.

image00001kids1.jpeg
bottom of page