top of page

RELAXATIETHERAPIE

Groen park
Multivit-Foto-KurtVdVekens-29.jpg
image00007.jpeg

Lichaam en geest vormen een onafscheidelijk geheel. Reeds enkele jaren ervaar ik persoonlijk de kracht van ademhaling en meditatie. In 2020 ben ik ook gaan focussen op lichaamsmassages en verzorging. Vanuit mijn passie voor schoonheid, zowel van binnen als vanbuiten, wil ik mensen aanzetten tot zelfzorg.

Contacteer me voor een behandeling op maat.

Ademhaling

Als je weet dat de kwaliteit van je ademhaling, de kwaliteit van je leven bepaalt, dan besef je meteen ook hoe belangrijk het is om volledig in en uit te ademen. Zelf als je maar een klein beetje dieper in- en uitademt dan je nu doet, heb je al effect. Een derde van de mensen ademt oppervlakkig en hoog in de borst, waardoor er te weinig zuurstof in het bloed komt en ze voortdurend moe en gestrest zijn. Diep ademen geeft je de capaciteit om beter om te kunnen met negatieve emoties zoals angsten en onzekerheden. Het helpt je ook om je geduld te bewaren.

 

 

 

Meditatie

Meditatie is een geestelijke discipline waarbij men probeert om voorbij de ‘denkende’ geest te komen, tot een diepere staat van bewustzijn. Er zijn verschillende meditatiemethoden. De ene is vrij toegankelijk, de andere is al wat moeilijker. In de kern is meditatie het richten en eventueel rustig maken van de geest. Als je vordering zal maken, zal je zien dat je altijd en overal kan mediteren, waarbij je toegang krijgt tot een innerlijke rust, wat er ook om je heen gebeurt...

Heel eenvoudig gezegd: ga zitten, al is het maar voor een minuut, en richt je aandacht op iets anders  dan waar je mee bezig was. Meditatie is in feite een resetknop. Het moment dat je erop drukt, heb je het al gedaan.

Yoga

Yoga is een middel, een weg die je kan helpen om lichter in het leven te staan, doordat je lichamelijk en geestelijk in balans komt. Je ervaart innerlijke rust. Yoga heeft vele gezichten: actief, passief en alles er tussenin.

Persoonlijk houd ik heel veel van Kundalini yoga. Net zoals andere vormen van yoga is ook kundalini yoga een holistische work-out die je lichaam, geest en ziel met elkaar verbindt. Het gaat over veel meer dan alleen fysieke oefeningen. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met specifieke ademhalingstechnieken, mantra’s (klanken) en mudra’s (handposities).

Massage

Lichamelijk geraakt worden helpt stress uit je lichaam te verdrijven. Liefdevolle aanrakingen zijn dus niet alleen fijn, maar ook gezond. Ze blijken een goed medicijn tegen zowel fysieke als geestelijke klachten en geven een goed gevoel. Uit een onderzoek blijkt dat massages helpen tegen pijn, depressie en angst. Zodra je languit op de behandeltafel ligt en de massage begint, maakt je lichaam endorfines vrij waar je helemaal van ontspant. Zowel je bloeddruk als je hartslag gaan ervan omlaag.

Veel mensen zitten vooral in hun hoofd. Onze denkende geest wil graag begrijpen, analyseren en controle uitoefenen. Hierdoor negeer je wat je lichaam jou wil zeggen, wat je écht voelt. Dat terwijl lichamelijke klachten kunnen ontstaan door fysieke en/of emotionele gebeurtenissen in je leven die nog niet verwerkt zijn. Je lichaam weerspiegelt je gevoeligheden, overtuigingen en ervaringen. Door je te laten masseren op een rustige en aandachtige manier, kan je gaan voelen wat jouw lichaam jou te vertellen heeft.

Beluister het fragment
bottom of page